Saturday, February 20, 2010

Talvilomallle...

True adventure, Train should leave at 7:34 PM, did it at am 1:42 AM.
Eli talvilomamatkalle tulikin sitten yllättävä aloituspaukku.
Perinteinen talviloma - Rovaniemimatka - alkoikin hiukan nihkeissä merkeissä.

Olimme hyvissä ajoin, suvun perinteiseen tapaan, odottamassa junaa asemalla. Pasilassa, kuten yleensäkin, sinne kun on niin kätevää kulkea Oulunkylästä.

Juna vain oli myöhässä, Aluksi sen perinteisen puolisen tuntia, sitten tunnin. Tuossa vaiheessa aloimme jo katselemaan aikataulutaulua sillä silmällä ja huomasimme että jahas siellä on monia junia ollut myöhässä pari tuntia. Eli valmistauduimme hiukan pidempään odotukseen.

Pasilan Hesessä tuli nautittua hampurilaista, pirtelöä, kaakauta jne. Kiitos myös hyvien vessapalvelujen. Aseman oma vessahan on maksullinen, ja kun kunnosta ei voi tietää, jäi edes kokeilematta. Vielä siis hymyilytti.

Lopulta siellä Hesen lämpimässä ei enää kehdannut istua ja kymmenen aikaan se ja R-kiska ja kauppa sulkivat muutenkin ovensa. Pubi oli auki, vaan ei sinne alaikäisen kanssa Suomessa mennä lämmittelemään. Pasilan asemahan on käsittämättömän kylmä paikka, Ovista pukkaa ulkoilmaa solkenaan, on kivipenkkejä, metallia (ne muutamat puupenkithän olivat toki varattuna...)

Kymmenen yhdentoista aikaan illalla tajusimme, että Pasilan asemalla on yläkerta...ja se on hitusen lämpimämpi paikka.

Jossain vaiheessa tuli kaivettua matkatavaroista toppahousut kumpaisellekin, ja lisäpaitaa päälle.
Odotus jatkui. Aikataulutauluihin tuli puolen tunnin välein lisäaikaa. Ja kuullutus
"pohjoiseen päin menossa olevat junat ovat vielä huoltoraiteella...lumitilanteen vuoksi..pahoittelemme..."


Paikalla oli odottamassa muitakin lapsiperheitä. Yhden kanssa tuli vähän enemmän tehtyä tuttavuutta. Siellä ne lapset nuokkuivat kivipenkeillä, ehkä joku sai jopa unta.

Kahdentoista aikaan alkoi jo toivo mennä todella, eikö ne voi ilmoittaa, jos juna on kokonaan peruttu. Täällä on kylmä, eikö nyt jotain mehu/vesi/kahvivaunua ois voinut VR-järjestää. Ei kaikilla ole eväitä, kaikki mestat oli kiinni.

Yhden jälkeen tuli kuullutus, että juna on siirtymässä huoltoraiteelta Helsingin asemalle... toivo heräsi, ihmiset vislasivat, huh huh. Ennen meidän junaa piti tulla Rovaniemelle asti menevä juna. Heti sen jälkeen meidän juna, joka siis jatkaa vielä Roista Kemijärvelle.

Rovaniemelle menevä nuorisojoukko suksipaketteineen pääsi lopulta junaansa. Parinkymmenen minuutin hermostuneen paleluodottelun jälkeen...välillä kulkien liukuportaita ylös lämmittelemään. Kuulutushan toki sanoi, että juna lähtee raiteelta 3, vaan kun juna ei vielä ollut edes tullut.

No meidän junan piti tulla heti tuon edellisen jälkeen. Vaan eihän se tullut. vielä meni sen 25 minsaa samanlaista paleluhermostumiskulkemista koko porukalla.
Meidän juna oli vieläpä poistunut jo valotauluiltakin...ihan kuin tuhka tuuleen...

Juu ei tuossa vaiheessa enää naurattanut yhtään. Pissatti, janotti, vitutti, palelutti.

Ja sitten kun vihdoin juna tuli, Vaunu oli ekana ja siinä sitä lumihangessa juostiin vedettiin matkalaukkuja perässä, Puuskutettiin.

Junaan päästyämme, aika nopeasti tuli konduktööri, Oli kovin punainen korviltaa, oli edellisiltä asiakkaailta saanut kova äänistä palautetta. Meille sanoi, että tän vuoksi saa puolet matkan hinnasta takaisin.
Ei puhetta välipalasta, ei odotuksesta johtuvista kuluista. No määräpäästä tulee ainakin taksikulut ....

Terveisiä Junasta



¨

No comments: