Tuesday, July 6, 2010

Perillä

Perillä Budapestissä. Lentokenttäkuljetus hoitui ASM palvelun kautta näppärästi. Verkon kauutta ennakkoon tilattuna voitti jopa muutaman HUF:in.
Hotelli vaikuttaa siistiltä. Parveke joelle päin. Kylpyamme. Harmillista, että nettin käyttökin onkin maksullinen. Mitenkähän lienee kuntosalin ja altaan käytön.

Muuten hinnat ovat tyrmääviä, eli huomenna on edessä ruokakauppakierros. Aamiainen maksaa about 15 euroa/henkilö. Olin hiukan yllättynyt hinnasta, respan tyyppi kysyi, minkä vanha Emilia on, sanoin että 12. Hän katsoi neitiä ja sanoi, että lapsihan on 11. Selvä...pitää muistaa aamiaiselle mennessä.
Mutta ei auta valittaa, viiden tähden hotelleissa kait odotetaan, että vierailla on millä mällätä.

Kävin aamulla pikaisella juoksulenkillä, etsiskelin kauppaa. Sellainen löytyi Budan puolelta, aika kaukana tuo korttelikauppa, jonka löysin. No palatessa hiukan eri reittiä, kysyin neuvoa paikalliselta, olisko hänellä tietoa, missä lähin kauppa on. Yep. siinä se oli vieressä, sillan kupeessa Budan puolella. Sinne on suunnattava tänään, tuosta kun jaksaa kamat kantaa helposti... Emilia nukkuin autuaasti vielä palatessani hotellille.

Yllättävän paljon muuten täällä on juoksijoita liikenteessä, niin illalla, kuin nyt aamullakin kuuden aikaan.  En ikänä moiseen ilmiöön ole aiemmin törmännyt. Niitä näkyi nimittäin kymmennittäin. Eri ikäisiä ja kokoisia. Jotkut nuoremmat ryhmät olivat selvästi valmennusporukoita.

Nyt heräsi neitikin, käy suihkussa ja ottaa kuulema suihkuhatun käyttöön... sanoi että " tää on kyllä aika ruma".

No comments: